Grossglockner – strecha Rakúska 3798 m

4 dni  | 26.6.  – 29.6. 2024

  •  Letný výstup na najvyššiu horu Rakúska – normálkou „alter Kalser Weg“

Najvyšší štít pohoria Vysoké Taury a zároveň najvyšší štít Rakúska Grossglockner (Veľký Zvonár) vysoký 3 798 m je veľkou výzvou, ale aj častým cieľom vysokohorských turistov a horolezcov. Grossglockner svojim tvarom skalnej pyramídy pripomína zvon preto názov Veľký Zvonár.

Krásny, pestrý výstup v rozmanitom teréne – alpské lúky, ľadovec, skalné zaistené skalné rebro a na záver čerešnička v podobe vrcholového hrebeňa ostrého ako žiletka vedúceho ku krížu. O tento top alpský vrchol sa skrátka človek musí pokúsiť – nadýchať sa pravej,nefalšovanej, vysokohorskej , alpskej atmosféry, ktorá si každého získa a bude to chcieť zažívať zas a znova… Náš výstup povedie z južnej strany od Kalsu klasickou cestou okolo chaty Erzherzog – Johann Hutte, ktorá vedie čiastočne po ľadovci a čiastočne po skalnatom teréne a z vrcholu sa pokocháme neskutočnou panorámou okolitých vrcholov a štítov tohto najvyššieho pohoria Rakúska.

Program :

1. deň: Odchod z Bratislavy  okolo 14,00 hod. transfer cez Rakúsko do národného parku Vysoké Taury, noc v kempingu vo vlastných stanoch.

2. deň: Výstup cez horskú chatu Studlhutte (cca 3 hodiny) až na horskú chatu Erzherzog – Johann Hutte vo výške  3554 metrov nocľah na chate. Oddych, večera,      doplnenie tekutín,  príprava na vrcholový deň, kontrola výstroje. Ozrejmenie si postupu vedenia dôležitých krokov lanových družstiev,  spôsobov istenia, lanovej techniky a komunikácie v nasledujúci – vrcholový deň.

3. deň.  Výstup na vrchol Grossglockneru, spoločne si vychutnáme vzdušný výstup hrebeňom ostrým ako žiletka, bezpečný zostup až na spodnú chatu Luckner Hutte 2241m. Tu v pokojnom prostredí alpských lúk plných svišťov zaslúžený oddych po  predchádzajúcich náročných dňoch. Prenocovanie na chate.

4. deň. Zostup do údolia, odchod na Slovensko, príchod do BA v podvečerných hodinách.

Upozorňujeme, že výstup vyžaduje slušnú fyzickú kondíciu a tiež isté skúsenosti v chôdzi v stúpacích železách a potrebu istotu kroku v kombinovanom horskom teréne. Na všetky otázky používania lanovej techniky vám určite rád poradí náš skusený sprievodca a samozrejme poskytne množstvo  cenných rád.

K výstupu je potrebná ľadovcová výstroj = mačky, čakan, sedák, helma, 2x poistná karabína HMS, 2x horolezecká slučka 120cm. V prípade potreby je možnosť požičania výstroje v našej CK podľa zaužívaného cenníka. Tiež budú potrebné kvalitné slnečné okuliare s vysokým ÚV filtrom, 2x rukavice, opaľovací krém, termoska.  Nezabudnúť na dostatok tekutín!

V cene je zahrnutá doprava mikrobusom/autobusom, služby slovenského sprievodcu, zapožičanie máp.

V cene nie je zahrnutá strava, poistenie, ubytovanie na horskej chate.

Termín: 26.06.2024 – 29.06.2024

  • Cena: 290 EUR

 

Fotogaléria Grossglockner – strecha Rakúska zo zájazdu v roku  2013

Foto: Michal Cilc    www.klikfoto.sk 

    Prihláška na zájazd Grossglockner – strecha Rakúska 3798 m termín I.